(video) Patru luni de la omorul de la Bălți: Unul dintre inculpați, plasat în arest la domiciliu de același judecător

La patru luni de la moartea celor doi tineri din Bălți, uciși cu bestialitate într-o pădure din raionul Fălești, oamenii au revenit la proteste. Unul dintre făptași a trecut din nou în arest la domiciliu, iar justiția în acest caz pare să ia un alt drum. Dezamăgiți, părinții și rudele lui Anatol Movilă și Ion Achimov, au scandat în fața Judecătoriei Bălți, informează nordnews.md

Foto: colaj UNIMENIA

„Cineva stă nouă ani în închisoare pentru o cutie cu biscuiți, dar acesta care a participat la omor stă acasă. Același judecător îl trimite acasă a doua oară – Radu Holban. Curtea de Apel a decis să revină în închisoare. A trecut o lună și el iar e acasă”, a declarat Natalia Achimov, mama lui Ion Movilă.

Cel care a fost plasat din nou în arest la domiciliu este Maxim Chiforiuc, unul din cei șase inculpați. Acesta a mers acasă vineri, 4 februarie. Avocata familiei Movilă spune că decizia a fost luată de același judecător.

Potrivit avocatei familiei Movilă, Chiforiuc este unicul din cei șase inculpați care a fost plasat în arest la domiciliu, pentru a doua oară.

„Acum e aceeași situație, același judecător și același inculpat. Noi, dar și acuzatorul de stat vom contesta încheierea judecătorului de instrucție privind aplicarea arestului la domiciliu”, a declarat avocata Iana Lichii.

Decizia a fost contestată și de procurorul de caz.

Magistrații de la Judecătoria Fălești au admis demersurile procurorilor și au eliberat mandate de arest pentru 30 de zile pe numele celor patru tineri suspectați de dublul omor de la Hiliuții

Corpurile neînsuflețite ale celor doi tineri, de 25 și 26 de ani, locuitori ai municipiului Bălți, au fost depistate într-o fâșie forestieră din sectorul de vile amplasat în extravilanul satului Hiliuți din raionul Fălești, în jurul orei 13:50.


Pub