(video) Fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus vine cu noi detalii despre răpirea sa din Chișinău

Nicoale Ceaus (1)
Foto: YouTube/ARIEV

Fostul judecător ucrainean Nicoale Ceaus a dezvăluit noi detalii despre răpirea sa din Chișinău din data de 3 aprilie 2021. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat deputatului din Kiev Volodâmâr Aryev.

În cadrul interviului, Ceaus, a menționat că a fost bătut timp de 20-30 de minute și urcat într-o dubiță.

„Mi-au făcut o injecție, mi-au legat mâinile și picioarele și am pornit la drum. Am mers în jur de două ore. Am întrebat încotro ne îndreptăm, în România sau regiunea transnistreană. Mi-au răspuns că în România. Am încercat să fug, însă dacă mă mișcam, mă loveau în cap. Când încercam să-mi eliberez mâinile, mi-au mai făcut o injecție la piciorul drept”, a comentat ex-judecătorul.

Potrivit investigațiilor realizate de către jurnaliștii din Ucraina și Moldova, se știe că cel puțin doi ucraineni din cadrul serviciilor speciale și un fost polițist ar fi implicați în răpirea fostului judecătorului din curtea casei sale din Chișinău.

Reamintim că, Nicolae Ceaus, trebuia să ofere declarații împotriva ex-președintelui Ucrainei Petro Poroșenko.

În luna martie 2017, magistratul s-a prezentat benevol la Inspectoratul de Poliție al sectorului Buiucani, declarând că a trecut ilegal frontiera de stat cu Moldova pentru că avea deschis pe numele său un caz penal în Ucraina.

El urma să obțină azil politic în Moldova, însă instanțele naționale l-au refuzat în acest lucru. CSJ trebuia să pună punct pe acest dosar, însă cu câteva zile înainte de ședință, Nicolae Ceaus, a fost răpit. Ultima oară a fost văzut în satul Mazurivka, regiunea Vinița din Ucraina.

Pentru mai multe detalii puteți urmări interviul de mai jos.

Amintim că, pe 3 aprilie 2021, judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, care se ascunde de la autoritățile de la Kiev, a fost răpit în centrul Chișinăului de un grup de persoane necunoscute.

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente