‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleVIDEO. Green Weevil - robotul ce controlează singur starea cerealelor depozitate

VIDEO. Green Weevil – robotul ce controlează singur starea cerealelor depozitate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Green Weevil este un robot dedicat monitorizării calității cerealelor depozitate, astfel încât fermierii să nu fie nevoiți să se implice și să verifice cerealele din depozit în mod obișnuit.

Robotul a fost creat de către dezvoltatorii Chad și Ben Johnson, ca răspuns al provocării unui prieten de a crea o mașinărie capabilă să verifice starea cerelalelor depozitate în locul oamenilor.

Pe lângă faptul că verificarea obișnuită e anevoioasă din cauza impurităților și temperaturilor ce creează disconfort, aceasta constituie și un potențial risc pentru persoanele care verifică, provocând chiar și decese.

Potrivit greenweevil.com, robotul Green Weevil oferă date despre starea cerealelor din silozurile de cereale, deplasându-se direct pe suprafața cerealelor, sparge crusta în cazul prezenței, asigură aerisirea, efectuează inspecții și poze pentru boabele suspecte, calculează date despre cantitate.

În decembrie 2021, dezvoltatorii au anunțat despre progrese semnificative în dezvoltarea fundației și a finanțării necesare pentru a-și duce produsul pe piață la nivel național:

„Facem o mulțime de teste la fermă, colectând câteva sute de ore de date operaționale și asta ne ajută să construim produsul final adaptat necesităților fermierilor”, a raportat Johnson.

Pentru a realiza comercializarea roboților, compania urmează să obțină o serie de certificări necesare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›