‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova și Azerbaidjan își propun să intensifice cooperarea în domeniul agricol

Republica Moldova și Azerbaidjan își propun să intensifice cooperarea în domeniul agricol

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Republica Moldova și Republica Azerbaidjan își propun să intensifice cooperarea în diverse domenii, în special, să valorifice potențialul din sectorul agricol.

Acest deziderat a fost discutat, astăzi, în cadrul unei întâlniri de lucru la Baku, dintre oficiali ai Guvernului Republicii Moldova și ai Guvernului Republicii Azerbaidjan.

Scopul întrevederii a fost fortificarea dialogului bilateral, stabilirea direcțiilor prioritare de colaborare moldo-azeră și identificarea măsurilor necesare ce pot impulsiona interacțiunea bilaterală pe dimensiunile de interes reciproc, mai ales în domenii precum sectorul comercial-economic, agricultură și energie.

„Vom intensifica la nivelul instituțiilor responsabile cooperare pe segmentul utilizării eficiente a fertilizanților în agricultură, dar și preluarea experienței azere în domeniul serviciilor speciale antigrindină”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

În cadrul întrevederii, oficialii au convenit convocarea, în timpul apropiat, a următoarei ședințe ordinare la Baku a Comisiei interguvernamentale bilaterale, cu organizarea în marja acesteia a unui for moldo-azer al oamenilor de afaceri.

„Nu în ultimul rând, am confirmat împreună cu domnul Inam Karimov interesul pentru implementarea unor proiecte comune investiționale cu participarea agenților economici din cele două state, inclusiv valorificarea oportunităților Zonelor Economice Libere din țara noastră și am examinat modalitățile de creștere a prezenței produselor agroalimentare moldovene pe piața din Azerbaidjan”, a punctat ministrul.

În contextul promovării priorităților de pe filiera diplomației economice, interlocutorii au pledat pentru intensificarea cooperării între întreprinderile mici și mijlocii, agreând vizita la Chișinău în timpul apropiat a unei delegații a agenției pentru întreprinderile mici și mijlocii din Azerbaidjan în vederea semnării unui acord de cooperare cu Agenția de Investiții din Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›