(video) Flashmob organizat de Partidul Șor, la Franzeluța: „Gvernarea foamei. Ne-ați luat bucata de pâine!”

Mai mulți chișinăuieni s-au adunat în fața Societății pe acțiuni Franzeluța, în cadrul unui flashmob organizat de reprezentanții Partidului Șor. Oamenii se arată nemulțumiți de scumpirile anunțate recent de cel mai mare producător din țară și scandează „Jos guvernarea”, „Vrem un trai decent” și „Vrem prețuri vechi”.

Foto: captura ecran

Oamenii care au venit să protesteze țin în mâini pancarte cu inscripțiile: „De ce ne luați pâinea de la gură?”, „Guvernarea foamei”; „Pâinea s-a scumpit, viața s-a ieftinit”, „Scumpa noastră pâine a devenit mai scumpă”. „Trăim de azi pe mâine, PAS ne lasă fără pâine”.

Urmăriți live, pe UNIMEDIA:



La 2 februarie, SA „Franzeluța” a anunțat majorarea prețurilor la tot sortimentul de pâine, cu excepția pâinii sociale. Potrivit celui mai mare combinat de panificație din țară, ajustarea prețurilor este inevitabilă, întrucât costurile de până acum nu ajung la nivelul cheltuielilor de producere.


Pe de altă parte, prim-ministra Natalia Gavrilița a declratat că scumpirea pâinii de către Franzeluța a fost o decizie ce nu mai putea fi amânată, însă a precizat că Guvernul va veni cu mai multe acțiuni pentru a ajuta, în special, păturile vulnerabile. „Întreprindrea a amânat această decizie încă din noiembrie 2021. Prețurile actuale la pâine s-au stabilit în 2015, de atunci s-au schimbat foarte multe. Întreprinderea lucrează în pierdere, de aceea s-au schimbat prețurile”, a precizat Gavrilița.


Pub