(video) Director ANSP: 63% din probele supuse secvențierii au fost depistate cu Omicron. Rata de vaccinare este încă foarte joasă

Directorul ANSP, Nicolae Jelamschi, a prezentat astăzi datele din ultima săptămână privind situația epidemiologică Covid-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova. Jelamschi a anunțat o rată de 63% a prezenței variantei Omircon în probele supuse secvențierei. Totodată acesta afirmă că rata de vaccinare este încă foarte joasă la noi în țară.

Foto: UNIMEDIA

(update) „Rata de vaccinare este încă foarte joasă”, susține directorul ANSP.

(update) Peste 23 de mii de moldoveni și-au administrat doza booster.

(update) Jelamschi: În urma secvențierii șase bărbați și zece femei au fost depistate cu Omicron. 63 la sută este incidența de infectare raportată în urma secvențierei.

(update) Persoanele cele mai afectate sunt vârstnicii, cu o incidență de 48% pentru persoanele cu vârsta de peste 70 de ani, anunță ANSP.

(update) Director ANSP, Nicolae Jelamschi: La moment sunt 46 712 cazuri active, 241 este numărul persoanelor grav sau foarte grav bolnave.

Alte 2 742 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate ieri în Republica Moldova, dintre care 461 de cazuri în regiunea transnistreană.

La moment, țara noastră se află încă în stare de urgență în sănătate publicăO decizie în acest sens a fost luată, la data de 13 ianuarie, de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a minicipiului Chișinău.


Pub