Încă un fotoliu eliberat la ANSC: Un consilier și-a anunțat demisia
Iacob Plămădeală, consilier pentru soluționarea contestațiilor de la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, a demisionat ieri din funcție. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS Dumitru Alaiba.

Foto: multimedia.parlament.md
„Mâine în Comisie o să lansăm concursul pentru suplinirea funcției și o să vă încurajez pe toți să ne ajutați să identificăm oameni competenți, profesioniști, integri, pentru aceste funcții.
Scopul nostru este unul clar - să asigurăm folosirea cât mai eficientă a banului public în procesul de achiziții. Fără risipă de bani, achiziții trucate, contestații fixate și otkaturi. Nimic mai mult, nimic mai puțin”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul a revocat-o înainte de termen pe Irina Gutnic din funcția de consilier, director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Hotărârea a fost votată de 55 de deputați prezenți în sală.

La concursul de selectare a candidaturii pentru funcția de director al ANSC au depus dosarele nouă persoane, iar două dintre ele, Serghei Merjan și Irina Gutnic, au fost admise la proba interviului.

Concursul a fost anunțat pe 22 septembrie 2021 de către Comisia economie, buget și finanțe, după ce, pe 10 septembrie, Anatolie Zagorodnîi și-a depus cererea de demisie din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al ANSC, iar pe 16 septembrie deputații au aprobat cererea.



Pub