Reșetnicov a publicat o declarație, scrisă de mână în izolator: Arestul meu - exemplu despre ce-i așteaptă pe deputații PAS, dacă vor îndrăzni să plece

Fostul deputat Artur Reșetnicov, aflat în arest în izolatorul CNA, a transmis un mesaj scris de mână, în care vine cu acuzații în adresa actualei guvernări, care spune acesta, ar fi stat în spatele arestului său. Declarația a fost publicată pe pagina sa de Facebook.

Foto: Captură video

Guvernarea este acuzată de „organizarea și coordonarea unui dosar exclusiv politic”, în mesajul transmis.

„Îmi sunt grav încălcate drepturile în calitate de cetățean și judecător în demisie”, susține Reșetnicov.

În cadrul fracțiunii PAS din Parlament ar exista nemulțumirii, și după cum afirmă fostul deputat, arestul acestuia „este folosit ca exemplu de ce se va întâmpla cu cei care vor îndrăzni să părăsească fracțiunea”.



Reșetnicov a primit 30 de zile de arest în izolatorul CNA, la data de 4 februarie.

În aceeași zi, ex-deputații Zagorodnîi și Vladimir Vitiuc, învinuiți de îmbogățire ilicită au primit 30 de zile de arest, iar Violeta Ivanov 20.

Miercuri dimineața, patru ex-deputați au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor. Ar fi vorba despre Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnîi.

Pe parcursul zilei, a fost reținut și ex-deputatul Sergiu Sîrbu în dosarul celor 13 foști deputați, bănuiți de îmbogățire ilicită.

Descinderile și reținerile fac parte din spectacol, prin care se urmărește distragerea atenției de la adevăratele probleme cu care se confruntă societatea și creșterea în lanț a prețurilor. Victimele show-ului cu mascați sunt adversarii actualei guvernări, adică opoziția, nicidecum hoții și incompetenții de la putere, care prejudiciază statul zi de zi și sărăcesc tot mai mult populația. De această părere este liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, și a fost exprimată pe pagina sa de Facebook.

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție la acuzațiile că ar fi ordonat reținerea foștilor deputați. Președinta a negat învinuirile și a menționat că nu a dat indicații „pentru justiție”, iar ceea ce face este să sprijine reformele.

Procurorii anticorupție au ridicat mai multe bunuri în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri la domiciliile persoanelor vizate, în automobilele acestora, precum și la sediile deținute de rude ale celor 5 ex-deputați.


Pub