(FOTO) Cinci destinații romantice din Europa. Oferă-i un cadou deosebit de Ziua Îndrăgostiților

08 Feb. 2022, 12:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Feb. 2022, 12:10 // Au Bani //  MD Bani

Luna februarie este pe de o parte, luna îndrăgostiților (Sfântul Valentin, Dragobetele), iar pe de altă parte, luna reducerilor la vacanțe. Prin urmare, puteți îmbina utilul cu plăcutul și vă puteți scoate persoana iubită într-o călătorie în Portugalia, Italia sau Bulgaria. Iată câteva dintre cele mai romantice destinații din Europa, potrivit WallStreet.ro.

Plovdiv- Bulgaria

Aproape de casă, Bulgaria are și ea locurile sale romantice, iar unul dintre acestea este Plovdiv. Plovdiv este un oraș sub dealuri, ca multe dintre locurile romantice de prin lume, potrivit EuropeanBestDestinations.com.

Aici vă puteți bucura de întâlniri romantice la cină, într-unul dintre restaurantele pe care orașul le pune la dispoziție, dar dacă sunteți în căutarea unei experiențe deosebite, vizitați următoarele:

  • Cele trei dealuri: o plimbare pe străzile pitorești ale Rezervației istorice și arhitecturale antice Plovdiv, un fenomen cultural format în ultimii 8.000 de ani. O plimbare romantică pe lângă frumoasele case Revival din orașul vechi vă va duce în altă perioadă.
  • Puteți încheia plimbarea cu o băutură pe vârful unuia dintre cele trei dealuri.
  • Plovdiv oferă și Canalul său de canotaj, care nu este doar cea mai mare instalație sportivă de acest gen din Balcani, ci și un loc simbolic pentru cuplurile îndrăgostite. Aici găsiți Podul Canalului de Canotaj – podul cu lacăte, unde martorii pot admira răsărituri și apusuri.
  • Kapana este un alt loc de întâlnire potrivit. Cartierul istoric a cunoscut o adevărată revigorare în ultimii ani și a revenit la viață. Multe cupluri aleg să petreacă timp împreună în cafenelele confortabile, berăriile și barurile moderne sau doar să se plimbe pe străzile pietruite și să descopere împreună comorile cartierului artistic.

Veneția- Italia

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că Veneția este una dintre cele mai romantice destinații din Europa.

De la Carnavalul de la Veneția până la Palio of Marciliana din Chioggia, de la Riviera înflorită care are loc în fiecare an de-a lungul malurilor râului Brenta, până la Festivalul Madonna dell’Angelo celebrat la Caorle, de la Festivalul Internațional de Sculptură în Nisip de la Jesolo până la Palio of Cavallino, Veneția vă va surprinde de fiecare dată.

Ljubljana- Slovenia

Capitala Sloveniei, Ljubljana este un alt loc romantic din Europa, chiar și numele acesteia făcând trimitere către sentimente (numele Capitalei se aseamănă cu cuvântul sloven „ljubljena”, adică „cel iubit”).

Orașul are un aspect istoric și emană energie. În plus, Ljubljana are și un vechi castel pe deal care se înalță deasupra orașului, dar și dragonii care stau ca simbol al Ljubljanei.

Paris- Franța

Din această listă, nu putea lipsi Parisul, o destinație pentru îndrăgostiții din toată lumea.

Plimbări romantice, restaurante minunate, seri în doi, momente de neuitat pentru totdeauna…

Cu decorurile sale cinematografice și farmecul etern, Parisul atrage turiști din toată lumea pe tot parcursul anului.

Sintra- Portugalia

Sintra este o bijuterie așezată între munți și mare, care așteaptă să fie descoperită de toți cei care îndrăznesc să se piardă în moștenirea sa istorică maiestuoasă, natura luxuriantă, oferta culturală cosmopolită și gastronomia opulentă.

Sintra este și un pionier în spiritul romantic, datorită scriitorilor din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, care au celebrat subiectivitatea și emoția dramei.

 

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău