20 de familii care au avut de suferit de pe urma incendiului unui bloc de locuit de la Buiucani au primit bani pentru o altă locuință

273174210_986151511988724_5661319828361021901_n
Foto: Facebook/Iv Ceban

Primăria Municipiului Chișinău a alocat 3,9 milioane de lei pentru construcția acoperișului și 12 milioane de lei pentru susținerea familiilor din blocul locativ de pe strada I. Pelivan 17/3, unde a ars în totalitate mansarda în data de 23 octombrie 2021. Despre aceasta a anunțat primarul orașului, Ion Ceban.

În total, 90 de familii din blocul respectiv au primit ajutor financiar din partea Primăriei Chișinău pentru compensarea daunelor provocate de incendiu.

Mansarda nu a fost restabilită, doar acoperișul, iar cele 20 de familii care dețineau apartamente au primit bani din partea autorității pentru a putea achiziționa o altă locuință. Primăria a alocat câte 9 000 de lei per m² și 50 000 de lei pentru cheltuieli suplimentare.

Pentru familiile ce dețineau apartamente la etajul cinci și mai jos s-au oferit surse materiale în funcție de pagubele estimate de către comisia specială.

În total, au fost alocați circa 12 milioane de lei din fondul de rezervă al primăriei.

Comisia Pentru Situații Excepționale Chișinău și Direcția Locativ Comunală au fost împuternicite să încheie în regim de urgență contracte de achiziții, dintr-o singură sursă, pentru lucrările de demolare a structurii mansardei avariate, precum și pentru serviciile de proiectare și lucrările de construcție a acoperișului blocului locativ.

„Din ziua producerii incendiului, s-au realizat toate procedurile legale, iar până la repartizarea surselor financiare, au fost identificate spații de cazare pentru persoanele care au rămas fără apartamente în urma incendiului”, a menționat Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

Pentru construcția acoperișului, au fost cheltuiți circa 3,9 milioane de lei.

Amintim că, pe 23 octombrie 2021, mansarda unui bloc de locuit din sectorul Buiucani a luat foc, iar peste 800 de metri pătrați din mansardă au ars.

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente