image
Sursa foto: Profimedia

Senegal, marea câștigătoare de la Cupa Africii pe Națiuni! Victorie pentru echipa lui Sadio Mane la penalty-uri, cu Egipt

Senegal este marea câștigătoare de la Cupa Africii pe Națiuni! Senegalezii s-au impus cu scorul de 0-0 (4-2 d.l.d.).

Este pentru prima dată în istoria competiției când Senegal câștigă turneul final.

Partida a început spectaculos încă din primele secunde. După doar câteva minute de la fluierul de start al partidei, Mohamed Abdelmonem a comis un fault în propriul careu, iar centralul partidei a acordat lovitură de la unsprezece metri pentru Senegal.

Sadio Mane s-a îndreptat spre punctul cu var. Atacantul lui Liverpool a șutat puternic pe centrul porții, însă portarul egiptean a reușit să respingă în afara terenului.

În minutul 28, Salah a reușit să păcălească apărarea senegalează și a încercat să îl învingă pe Mendy cu un șut din apropierea porții, dar portarul a apărat fără mari dificultăți.

Același Salah a șutat periculos în minutul 43, după o acțiune individuală, dar Mendy a avut o nouă intervenție de excepție.

Scorul a rămas neschimbat și după cele două reprize de prelungiri, astfel că rezultatul partidei s-a stabilit la loviturile de departajare.

Senegalezii au dat dovadă de o concentrare și o stăpânire de sine mai bună și s-au impus la loviturile de departajare cu 4-2. Mane s-a revanșat pentru penalty-ul ratat la începutul meciului și a transformat ultima lovitură de la unsprezece metri care i-a adus trofeul Senegalului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: