image
Sursa foto: Jurnal.md

Săptămâna începe cu un nou val de scumpiri la carburanți; Care sunt prețurile maxime pentru benzină și motorină

Săptămâna începe cu o nouă scumpire a carburanților. Prețul maxim stabilit de ANRE pentru benzina COR 95 crește cu 11 bani până la 23,43 lei/litru, iar cel pentru motorină crește cu 13 bani, până la 20,36 lei/litru.

pppp

Potrivit ANRE, nivelul prețurilor la produsele petroliere este în continuare puternic influențat de creșterea cotațiilor la bursele internaționale.

Astfel, doar în ultimele 10 zile cotațiile Platts pentru produsele petroliere principale s-au majorat cu peste 50 $/tona și au depășit nivelul de 890 $/tona pentru benzină și 825 $/tona pentru motorină.

În cadrul sesiunilor din săptămâna precedentă cotația petrolului Brent a depășit pragul de 93 $/baril, valoare înregistrată ultima dată în luna octombrie a anului 2014.

ANRE asigură consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte, transparente și ușor de verificat. Acestea reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională și exclude posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a prețurilor prin majorări nejustificate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: