image
Sursa foto: Profimedia

Caz nemaîntâlnit în sport. A pierdut 20 de milioane de dolari în doar patru luni

Sportivii sunt recunoscuți ca fiind privelegiați din punct de vedere financiar, însă unii din ei nu știu să aprecieze această virtute a meseriei lor.

Acesta este și cazul lui Ben Simmons, baschetbalistul celor de la Philadelphia 76ers, care refuză să mai joace pentru formația sa și astfel pierde foarte mulți bani.

Jucătorii din NBA de cel mai înalt nivel beneficiază de salarii uriașe, la ordinul zecilor de milioane de dolari.

Ben Simmons, care a fost un all-star în ultimle 3 sezoane, a intrat în conflict cu cei de la Philadelphia 76ers anul trecut, după eliminarea formației din play-off de către Atlanta Hawks.

Americanul și-a făcut publice intențiile de a pleca de la formația din Pennsylvenia, însă până acum nu s-a găsit o variantă în care să fie dat la o altă echipă.

Evident, șefii grupării Philadelphia vor compensații importante pentru al doilea cel mai bun jucător al lor, iar asta a făcut ca totul să bată pasul pe loc.

Simmons a refuzat să joace vreun meci în actualul sezon de NBA, iar după aproape 4 luni, baschetbalistul a pierdut peste 19 milioane de dolari, acestea fiind penalitățile de la club, anunță Marca.

În condițiile în care limita de "trade-uri" în NBA este peste 6 zile, șansele ca Simmons să schimbe echipa cresc. Brooklyn Nets l-ar vrea și e posibil să-l ofere la schimb pe James Harden, un alt sportiv de top din NBA.

Totuși, în cazul în care nu se v-a reuși, iar Simmons rămâne la Philadelphia, acesta este decis să nu joace niciun meci pentru gruparea antrenată de Doc Rivers.

În acest caz, americanul o să piardă aproape tot salariul, adică 31 de milioane de dolari din 33 de milioane de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: