image
Sursa foto: Instagram

”A scris istorie”: Kamila Valieva a debutat la JO la doar 15 ani și a reușit o performanță fără precedent

Comitetul Olimpic Rus a câștigat la Jocurile Olimpice de iarnă medalia de aur în proba de patinaj artistic pe echipe, unde a participat cu Kamila Valieva, Mark Kondratiuk, Anastasia Mishina, Aleksandr Galliamov, Victoria Sinitsina și Nikita Katsalapov.

Cea care a strălucit pe gheață a fost, însă, Kamila Valieva, aflată la prima particiare la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, la doar 15 ani.

Tânara rusoaică a reușit două sărituri cvadruple, iar cu prima a reușit să intre în istoria Jocurilor Olimpice. Kamila Valieva a devenit prima sportivă care reușește o astfel de execuție la o ediție a Jocurilor Olimpice.

”A scris istorie! Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a devenit prima femeia care reușește o săritură cvadruplă la o ediție a Jocurilor Olimpice”, se arată pe pagina de Twitter a Jocurilor Olimpice.

În proba de patinaj artistic pe echipe, podiumul a fost completat de Statele Unite ale Americii, cu 65 de puncte, nouă mai puțin decât Comitetul Olimpic Rus, și de Japonia, care a cumulat 63 de puncte.

După obținerea medaliei de aur, Kamila Valieva a recunoscut că a simțit o presiune imensă pe umerii săi, căreia a reușit să-i facă față.

”Sunt mai mult decât fericită. E un sentiment incredibil. Am simțit povara responsabilității, însă am făcut față”, a spus rusoaica de 15 ani.

Pentru Kamila Valieva continuă, astfel, un excelent an 2022, în care a devenit și campioană europeană la simplu, după competiția de la Tallin, unde, în 2020, a cucerit titlul mondial la junioare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: