image
Sursa foto: ServiciulVamalRM

VIDEO // Câinele Jimmy, asistat de angajații vamali, a prevenit o tentativă de scoatere ilegală a țigărilor din țară

Angajații vamali de la Leușeni, asistați de câinele specializat al Vămii – Jimmy, au contracarat o nouă tentativă de scoatere ilegală din țară a țigărilor. Bunurile erau tăinuite în locuri special amenajate din podeaua unui autocar ce efectua cursa regulată Chișinău – Cluj Napoca (România).

Cazul a fost înregistrat vineri noaptea, 4 februarie curent, la ieșire din țară. În baza analizei de risc, funcționarii vamali au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase, implicând și câinele de serviciu al Vămii. Acesta a semnalat prin reacție prezența produselor din tutun în podeaua autocarului.

Astfel, funcționarii vamali au constatat faptul că mijlocul de transport a fost reutilat prin montarea unor spații special amenajate pentru tăinuirea bunurilor de la controlul vamal, din care au fost extrase 380 de pachete de țigări cu timbru de acciză Republica Moldova.

Potrivit informațiilor preliminare, conducătorul auto intenționa să transporte țigările în România, unde urma să le comercializeze.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar autocarul – indisponibilizat. Cercetările continuă în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislație.

ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM

Noutăţile partenerilor

comentarii: