„Miniștri și deputați PAS, pe post de marionete”. Ceban: Este acolo doar o gașcă privilegiată, restul trebuie să stea cu pliscul închis
Edilul capitalei, Ion Ceban, susține că unii deputați, dar și miniștri sunt ținuți „pe rol de marionete”. Potrivit primarului, „este o gașcă în PAS, privilegiată, restul trebuie să stea cu pliscul închis, să nu vorbească prea mult, că spun prostii”, a spus Ceban în cadrul ședinței săptămânale.
Foto: UNIMEDIA

„Ambuteiajele au reapărut. Foarte multă lume din suburbii vin cu copii la școală. Rog, poliția să vină în ajutor pentru a gestiona traficul. Rog astăzi să vedem despre acele propuneri care le avem către autoritățile centrale. Văd că ei cu oamenii din sistemul de drept se comportă pentru ai folosi pentru comenzi. Stimați polițiști și oameni din organele de drept, rog tare mult să aveți în continuare curaj și să nu vă lăsați provocați. 

Ei cu mâinele voastre vor să scape de cei care îi încurcă să acapereze în continuare toate instituțiile. Mai nou am văzut că unii miniștri și deputați sunt ținuți pe rol de marionete, sunt papușari care stau pe la spate pe acolo, este vorba despre cei care scriu textele la Guvern, undeva într-un cerc restrâns pe la etajul cinci, cred că sunt voluntari, așa ei se numesc, în realitate sunt oameni care nu sunt angajați și dau indicații miniștrilor, că sunt miniștri care nu au voce absolut deloc. Ioane, colegi salutări vă transmit de la oficiul primăriei și nu vă mai bateți joc în așa hal de comunicarea pe care trebuie să o aibă Guvernul, Ministerele, etc și angajați-vă oficial dacă nu sunteți până astăzi angajați. Este vorba și despre câțiva deputați care sunt porta voce pe la televiziuni și peste tot, în rest nu au voie să iasă să vorbească, este o gașcă de cinci, șapte persoane care este privilegiată în PAS, restul trebuie să stea cu pliscul închis să nu vorbească prea mult că spun prostii, așa cred comunicatorii lor. Primelor persoane în stat li se pregătește și li se dă foița să se prezinte la evenimente și cu foița tot fac cinci greșeli în cuvântul mamă. Primele persoane în stat nu iesă să răspundă la întrebările oamenilor, da dau indicații cine și ce să facă, în ce condiții trebuie să fie arestat și tot se întâmplă când ceva se scumpește”, a spus Ceban.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, susține că Primăria municipiului Chișinău a fost „invadată” de controale din partea guvernării. „Se fac astfel că muncesc, dar încearcă să tergiverseze activitatea Primăriei”, a spus edilul în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, Ceban a făcut un apel public către instituțiile internaționale să se sesizeze și să apere drepturile angajaților. 


Pub