Australia își redeschide granițele, după aproape doi ani de izolare. Iată care sunt condițiile pentru a primi viza

Australia a anunțat că își va redeschide granițele pentru turiștii vaccinați și alți călători care dețin viză, după aproape doi ani de izolare totală, scrie BBC, citat de digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

„Dacă sunteți vaccinați cu două doze, vă urăm bun venit”, a declarat premierul Scott Morrison.

Redeschiderea granițelor pe 21 februarie este o veste bună pentru multe sectoare, inclusiv în cel al educației internaționale.

Australia a avut unele dintre cele mai stricte controale la graniță pe durata pandemiei.

În martie 2020, guvernul a închis granițele: a blocat intrarea în țară pentru cei mai mulți străini, pentru a combate răspândirea virusului.

Premierul Scott Morrison a declarat luni că persoanele care sosesc în Australia după redeschiderea granițelor trebuie să facă dovada vaccinării.

„Asta e regula. Toată lumea trebuie să o respecte”, a spus Morrison.

Călătorii navaccinați, care au o motivare medicală pentru a nu se vaccina, trebuie să aplice pentru a fi exceptați de la regula vaccinării și, dacă li se acordă viză, vot trebui să stea în carantină la hotel.

Australia a impus unele dintre cele mai dure restricții în pandemie, anul trecut interzicând chiar propriilor cetățeni să mai părăsească țara.

Australia a înregistrat peste 2,7 milioane de cazuri de cotonavirus până acum și 4.248 de decese, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Aproape 80% din populație este complet vacinată.


Pub