(video) „Ce au căutat în caietele de la școală?”: Costiuc, cu plângere la Procuratură după ce i-a fost percheziționat copilul

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, spune că ofițerii CNA i-au percheziționat copilul în drum spre școală. „Astăzi am fost audiat ca și părinte a unui minor care a fost percheziționat”, a spus acesta. Ion Cobîșenco, avocatul politicianului, a anunțat că a înaintat o plângere către Procuratura mun. Chișinău, oficiul Buiucani, în temeiul ar. 179 Cod Penal care stabilește percheziția ilegală și art. 166 Prim Cod Penal care stabilește tortura.

Foto: captură video

„Organul de urmărire penală pe 12 ianuarie a efectuat percheziții la domiciliul lui Costiuc și în cadrul acelei percheziții a fost efectuată și o percheziție corporală asupra unui minor. În acest sens noi am înaintat o plângere și așteptăm deja decizia”, a spus avocatul.

„S-a deschis un proces penal, urmează să fie audiați toți ofițerii și cei care au participat la acea percheziție”, a adăugat acesta.


La sfârșitul săptămânii trecute, procurorii au cerut prelungirea mandatului de arest.

Vasile Costiuc a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile la data de 25 ianuarie, când Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia instanței de fond.

CNA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor. Drept urmare, liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost reținut, pentru 72 de ore.

Cu o zi înainte de reținere, Vasile Costiuc a vorbit despre situația din țară, într-un live pe Facebook. Acesta s-a referit la criza energetică, pașii greșiți pe care i-ar fi luat guvernarea, a ieșit cu acuzații către PAS, dar și a făcut noi dezvăluiri.


Pub