Moldovenii au început în ianuarie să caute activ locuri de muncă!

Platforma de căutare a locurilor de muncă din Republica Moldova, Rabota.md, a înregistrat în luna ianuarie o participare foarte activă a persoanelor aflate în căutarea jobului, dar și a angajatorilor.

Foto: Rabota.md

„De obicei, acest lucru nu ne surprinde: de regulă, sezonul căutării unui loc de muncă începe odată cu noul an. Dar în 2022, fluxul de solicitanți s-a dovedit a fi foarte dinamic, mai activ decât în anii precedenți. Probabil că acest lucru e legat de creșterea bruscă a prețurilor – oamenii vor un salariu mai mare și caută un job nou. Sau poate e o cerere mai veche din partea solicitanților, reținută de pandemie. În tot acest timp, mulți au luat o pauză de la problemele legate de carieră, iar acum au înțeles – viața profesională nu mai poate aștepta. Orice ar fi, o asemenea activitate pe piața muncii o observăm pentru prima dată”, spune managerul de proiect Vladimir Boșneak.

Conform statisticilor Rabota.md, începutul anului 2022 pe piața muncii arată astfel:

  1. Trafic înalt al portalului Rabota.md: aproape 700.000 de accesări au fost înregistrate în prima lună a anului 2022, ceea ce reprezintă un record absolut de la existența site-ului.
  2. Cele mai populare posturi vacante au devenit următoarele: manager de vânzări, șofer, contabil, vânzător-consultant și curier.
  3. Cele mai solicitate profesii în rândul angajatorilor în luna ianuarie: manager de vânzări, agent de vânzări, manager clienți și programator.
  4. Peste 5.700 de posturi vacante au fost accesate în ianuarie în toată țara.
  5. Și cel mai interesant: 100.244 de CV-uri expediate de către solicitanți pentru posturile vacante publicate pe site.
„O astfel de activitate pe piața muncii în rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă este un semn bun. Paradoxal , dar solicitanții care nu sunt siguri că-și pot găsi un job mai bun decât cel pe care îl au astăzi, nu sunt activi și preferă să aștepte perioade favorabile la jobul actual. Dar este clar: oamenii sunt încrezători în disponibilitatea unor locuri de muncă alternative, deoarece piața muncii a început cu adevărat să reînvie rapid. De asemenea, oamenilor nu le este frică să încerce să găsească o poziție nouă, mai bună decât cea din ultimii ani”, a concluzionat managerul de proiect, Vladimir Boșneak.

Găsește un job nou accesând linkul: https://www.rabota.md/ro/vacancies 

Pentru companiile care sunt în căutarea angajaților: https://www.rabota.md/ro/prices

Serviciul presă Rabota.md
press@rabota.md


// console.log('no ads situation')