Cum comentează CNA acuzațiile lui Costiuc despre ofițerii care i-ar fi percheziționat copilul

„Procurorii urmează să dea calificare tuturor acțiunilor grupului de urmărire penală, care a fost la fața locului”. Astfel comentează CNA acuzațiile lui Vasile Costiuc, despre ofițerii care i-ar fi percheziționat copilul.

Foto: UNIMEDIA

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, spune că ofițerii CNA i-au percheziționat copilul în drum spre școală. „Astăzi am fost audiat ca și părinte a unui minor care a fost percheziționat”, a spus acesta. Ion Cobîșenco, avocatul politicianului, a anunțat că a înaintat o plângere către Procuratura mun. Chișinău, oficiul Buiucani, în temeiul ar. 179 Cod Penal care stabilește percheziția ilegală și art. 166 Prim Cod Penal care stabilește tortura.

Procuratura a confirmat că a primit o plângere de la Vasile Costiuc și avocatul său pe faptul percheziționării fiului acestuia de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, în procesul de efectuare a perchezițiilor la domiciliul acestuia produse la 12 ianuarie 2022. Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicarea cu mass-media, a spus pentru UNIMEDIA că sesizarea împreună cu materialele acumulate se examinează de către procurorii anticorupție în cadrul unui proces penal, prin prisma pretinselor acte de tortură.

Vasile Costiuc a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile la data de 25 ianuarie, când Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia instanței de fond.

CNA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor. Drept urmare, liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost reținut, pentru 72 de ore.

Cu o zi înainte de reținere, Vasile Costiuc a vorbit despre situația din țară, într-un live pe Facebook. Acesta s-a referit la criza energetică, pașii greșiți pe care i-ar fi luat guvernarea, a ieșit cu acuzații către PAS, dar și a făcut noi dezvăluiri.


Pub