Un bărbat, reținut în dosarul delapidării ÎS Calea Ferată: Este bănuit de participare la disimularea unor tranzacții
În cadrul cauzei penale privind delapidările de la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a reținut o persoană bănuită de complicitate în schema infracțională de la CFM, care avea rolul să mimeze acțiunile beneficiarilor.
Foto: UNIMEDIA

Potrivit materialelor dosarului, investigat de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, domeniul de activitate al companiei este cel al expedițiilor. Bărbatul reținut este bănuit de participare la disimularea unor tranzacții cu implicarea CFM, în scopul însușirii ilegale a activelor din patrimoniul întreprinderii de stat în sumă de 85 milioane lei, în perioada anilor 2017-2019.

„În acest dosar sunt mai mulți învinuiți, unul dintre care este fostul director CFM, în curs de extrădare din Belgia. Investigațiile continuă, iar noi amănunte urmează să fie publicate odată cu avansarea pe dosar. Totodată, menționăm faptul că figuranții pe dosar se prevalează de prezumția nevinovăției”, informează PCCOCS.

Calea Ferată a Moldovei (CFM) a fost delapidată în ultimul deceniu de peste 1,5 miliarde de lei. Întreprinderea se află acum în prag de faliment, iar statul trebuie să ia măsuri urgente pentru a salva „coloana vertebrală a economiei”. Concluziile se conțin în raportul comisiei de anchetă care a fost creată în Parlament la inițiativa fracțiunii PSRM, în primăvara acestui an.


Pub