Un deținut a decedat de Covid, iar alți 37 sunt infectați

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6395 persoane, 43 - persoane eliberate, 69 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, anunță ANP. Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 329 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2973 persoane.

Foto: UNIMEDIA

De asemenea, a fost asigurată asistența medicală de urgență prin intermediul Serviciului de urgență 112 în 13 cazuri și au fost efectuate 5 examinări în instituțiile medico-sanitare publice.

Totodată, la moment în sistemul administrației penitenciare sunt următoarele date epidemiologice în legătura cu infecția Covid-19:

Persoane private de libertate:
1) Total testări de la începutul pandemiei – 1951;
2) Total confirmați de la începutul pandemiei – 355;
3) La tratament (active) – 37;

4) Total imunizați complet anti-Covid-19 – 2899;

5) Decese în rândul persoanelor private de libertate în legătură cu infecția Covid-19 – 1.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 2 telefoane mobile și accesorii pentru acestea, 5 pachețele cu substanță de proveniență necunoscută, 403 MDL, 100 euro, 500 RUB, balon de gaz de 270 ml.


Pub