Sturza, despre arestările deputaților: „sistemul” a înțeles regulile de joc – cât mai multă impresie artistică

07 Feb. 2022, 13:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2022, 13:49 // Actual //  Lupu Eduard

Cu capul de asfalt, tak cu capul de asfalt. De perete, de colțul mesei, de copac, de… Cui și ce îi place. Doar „șeful” să fie satisfăcut. Dar „șeful” nu era simplu de satisfăcut în acele vremuri tulburi, a ironizat fostul premier și actualul om de afaceri, Ion Sturza pe seama declarațiilor fostului ministru de Interne, Dorin Recean potrivit căruia cei care nu se supun regulilor urmează a fi dați „cu capul de asfalt”. Sturza justifică limbajul lui Recean prin faptul că, în acele timpuri, era important să i se intre în grații șefului.

Hai să nu fim ipocriți, spune Sturza, toți domnitorii au avut nevoie de „buzdugan”. Ideal era să acționeze nu doar cu forța gravitației, dar și cu cea a creierului. În cazul de față, parcă creier este destul. Ion Sturza dă de înțeles că în următoarea perioadă fenomenul reținerilor și arestărilor va lua amploare, iar pradă acestui fenomen va cădea un număr mare de persoane publice, de la politicieni până la jurnaliști.

Problema e că „sistemul” a înțeles regulile de joc – cât mai multă impresie artistică vineri seara. Specificul Moldovei e că avem „material” cât casa! În primele serii i-am avut pe „oamenii casei” – politicienii, afaceriști, procurori, judecători. Urmează jurnaliști, influenceri, sportivi, artiști. Regulile janrului ne spun că obvhatul social și de clasă trebuie să fie cât mai larg – de la opincă până la vlădică. Vlădica la desert. Nu va scăpa nimeni de „ghilotina” umilinței. Așa că, stimați proletari, pregătiți-vă să ocupați locurile devenite vacante. Dar vă rog, nu vă înghesuiți prea tare…”. afirmă omul de afaceri.

Numai că…De la „A” trebuie să ajungem la „Z”. Un drum lung și complicat. Deocamdată suntem la „a” mititel. Ceea ce e deja important pentru dreptate. Dar dacă nu ajungem la „Z”, am sfeclit-o.

Omul de afaceri spune că în cazul Stoianoglo totul se va termina cu o rușine.

Dacă în cazul Stoianoglo se pare că totul se va termina cu o rușine, în altele eșecul va fi echivalentul morții speranței. Dar oare această speranță este exclusiv legata  de a da pe cineva cu “capul de asfalt”? Sau mai avem nevoie și de altceva, de „pâine”, de exemplu?”, se întreabă pe finalul postării omul de afaceri, Ion Sturza.

Cinci foști deputați sunt învinuiți de îmbogățire ilicită, au fost plasați în arest la sfârșitul săptămânii trecute. Este vorba de Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Artur Reșetnicov și Sergiu Sîrbu, care au fost arestați pentru 30 de zile, iar Violeta Ivanov – pentru 20 de zile.

 

 

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău