Un medic din Chișinău a fost condamnat la închisoare. Acesta este vizat într-un dosar cu privire la decesul unui nou-născut

Foto: Emedicina.md

Un medic obstetrician-ginecolog din capitală a fost condamnat pentru malpraxis (o eroare profesională generatoare de pagube pacientului) de către Judecătoria Chișinău sediul Buiucani, pentru încălcarea din neglijență a regulilor de acordare a asistenței medicale, care au cauzat decesul unui nou-născut. 

„La 31 ianuarie 2022, un medic din capitală a fost condamnat de către Judecătoria Chișinău sediul Buiucani, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale, care au cauzat decesul pacientului fiindu-i stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de opt luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip deschis. În conformitate cu prevederile art.90 din Codul penal, executarea pedepsei cu închisoarea aplicată medicului vizat, a fost suspendată, pe un termen de probațiune de 1 an”, se arată în comunicatul procuraturii generale.

Conform aceluiași comunicat, medicul este învinuit că în august 2015, fiind de gardă în cadrul unei instituții medico-sanitare publice din cadrul mun. Chișinău, a neglijat regulile și metodele de acordare a asistenței medicale la primirea nașterii, manifestate prin examinarea superficială și insuficientă a femeii ce urma să nască, nestabilind din timp și prompt diagnosticul existent, prescriindu-i asistență medicală necorespunzătoare patologiilor existente, fapt ce s-a soldat cu decesul nou-născutului.

Sentința menționată mai sus nu este definitivă și poate fi atacată în ordine de apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente