Alexandr Stoianoglo a fost plasat sub control judiciar pentru 30 de zile

Alexandru-Stoianoglo
Foto: realitatea.md

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a examinat luni, 7 februarie, demersul procurorului Victor Furtună și a decis prelungirea cu încă 30 de zile a controlului judiciar pentru procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale a comunicat că magistrații au admis parțial demersul procurorului și au dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar pe un termen de 30 zile. Încheierea este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 3 zile.


În data de 5 octombrie, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut. Acesta este cercetat penal pentru cinci capete de acuzare: abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

În data de 4 noiembrie, Maia Sandu, a solicitat inițierea procedurii de evaluare a performanțelor Procurorului General (suspendat de drept din funcție), Alexandr Stoianoglo.

Procuratura Anticorupție a anunțat pe 29 noiembrie că a terminat urmărirea penală pe un capăt de acuzare în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Lui îi este imputată învinuirea prevăzută de art. 328 alin. (3) lit. b) din Codul penal, și anume „Depășirea atribuțiilor de serviciu”.

Pe 9 decembrie, procurorul general suspendat din funcție Alexandr Stoianoglo a fost eliberat astăzi din arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente