Poliția Capitalei anunță că au fost depistate 135 de persoane în localul ATICO, iar opt dintre ele s-au ales cu amenzi

main
Foto: captură ecran

Poliția Capitalei anunță că au fost identificate 135 de persoane în clubul de noapte ATICO din Chișinău în seara de 28 spre 29 ianuarie. Opt persoane au primit amenzi contravenționale din cauză că nu aveau certificate de vaccinare. Totodată, Marin Garaz, șeful interimar al direcției Poliției municipiului Chișinău, menționează că în interiorul localului nu au fost depistați procurori, judecători sau alte persoane care fac parte din organele statului.

„Din lista celor 135 de persoane identificate, în cazul a mai multor persoane s-au constatat încălcări a măsurilor de sănătate publică, fiind pornite proceduri contravenționale. Au fost identificate și documentate opt persoane, care s-au ales cu amenzi contravenționale din cauza că nu aveau certificate de vaccinare. În același timp, procurori, judecători sau alte persoane care fac parte din organele statului nu au fost stabilite”, spune Marin Garaz, șeful interimar al direcției Poliției municipiului Chișinău.

Acesta a menționat că în privința peroanelor juridice a acestui local au fost pornite două proceduri contravenționale: o procedură în baza art. 76 prim din Codul Contravențional și o procedură în baza articolului 91 prim din Codul Contravențional. În ambele cazuri persoana juridică a fost atrasă la răspundere contravențională. Totodată, în baza articolului 166 din Codul Penal, pe persoana dată a fost pornit un dosar penal cu privațiune ilegală de liberate.

Șeful interimar al direcției Poliției municipiului Chișinău a menționat că amenda pentru persoanele fizice care nu respectă normele anti-COVID este de la 2 000 până la 5 000 de lei.

Potrivit deschide.md, incidentul a avut loc la clubul ATICO, iar printre persoanele închise în local se numără procurori, magistrați și ofițeri ai Centrului Național Anticorupție (CNA).

Reamintim că, pe 28-29 ianuarie, polițiștii au verificat locațiile de agrement și cluburile de noapte pe tot teritoriul țării. În urma verificărilor, poliția a fost nevoită să intervină și să elibereze peste 100 de persoane care au fost ținute forțat de către administrația unui club de noapte. Au fost documentați 16 agenți economici care au activat contrat prevederilor CNESP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente