image
Sursa foto: Profimedia

Siria: Milioane de persoane au nevoie de ajutor din cauza condițiilor de viață insuportabile

Aproape trei milioane de persoane din Siria au fost mutate, iar trei mii de corturi au fost grav avariate sau complet distruse, precizează ONU pentru Sky News. Organizația Națiunilor Unite a declarat că milioane de refugiați din Siria au nevoie de ajutor urgent deoarece temperaturile scăzute din timpul iernii continuă să facă condițiile de trai insuportabile.

Furtunile de zăpadă și temperaturile sub zero grade au măturat numeroasele tabere de refugiați din nord-vestul Siriei, unde mii de familii caută refugiu din calea luptelor în desfășurare. Vorbind pentru Sky News, coordonatorul adjunct al ONU pentru Siria, Mark Cutts, a făcut apel la comunitatea internațională să nu uite de această țară. „Nu cred că comunitatea internațională face suficient pentru a-i ajuta pe acești oameni„, a spus Cutts. „Ei sunt unii dintre cei mai vulnerabili oameni din lume”, notează AlephNews.

El a adăugat: „Oamenii suferă cu adevărat și mor în aceste condiții. Cifrele sunt uluitoare. Aproape trei milioane de persoane strămutate, trei mii de corturi care au fost grav avariate sau complet distruse.”

Cutts a declarat că provocarea este „relocarea oamenilor în condiții mai bune și mai sigure” în Siria, în timp ce unii sunt deja cazați în moschei, școli și alte clădiri publice.

„Aceștia sunt oameni care depind de ajutorul alimentar„, a spus el. „A trebuit să depunem multă muncă pentru a deschide drumurile, să aducem echipe mobile de sănătate în aceste locuri. Totul este la o scară uriașă„. Cu lemnul îmbibat de vreme, oamenii sunt nevoiți să ardă plastic pe focuri în interiorul corturilor pentru a se încălzi, ceea ce duce la apariția unor fumuri toxice care apoi îi îmbolnăvesc pe copii. Cel puțin doi bebeluși au murit de frig în corturile lor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: