(foto) Valizele „nimănui”, ticsite cu țigări, găsite într-un autocar ce pleca în Franța: Șoferul neagă că îi aparțin

2 valize ticsite cu 2400 de pachete de țigări nedeclarate au fost găsite într-un autocar ce pleca în Franța. La bord se aflau 63 de pasageri, iar șoferul neagă că gențile îi aparțin. Din spusele ultimului, o persoană i le-a trimis pentru a le transporta în Franța, însă fără dovezi în acest sens.

Foto: colaj

Cazul a fost înregistrat la ieșire din țară, unde pentru controlul de specialitate s-a prezentat un autovehicul de model Setra, condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani. Autocarul efectua cursa ocazională Republica Moldova – Franța, având la bord 63 de pasageri, bagajele lor personale și colete.

Vameșii au depistat 2400 pachete de țigări de diverse mărci, ascunse în două valize care se aflau printre bagajele pasagerilor. Deși conducătorul auto a declarat că gențile nu-i aparțin și că i-au fost transmise pentru a le transporta în țara de destinație, funcționarii vamali nu au găsit nicio dovadă care să confirme spusele șoferului: numele expeditorului, numele destinatarului sau alte informații relevante.

Valoarea estimativă a produselor din tutun pe piața neagră din Uniunea Europeană este de 15 000 Euro.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor.



Pub