image
Sursa foto: IGP

Închis pentru poliție, deschis pentru clienți; Forțele de ordine au verificat ieri seara activitatea a 85 de localuri

Polițiștii au verificat vineri, 4 februarie, activitatea a peste 85 de unități de alimentație publică, precum și zone de agrement, privind modul cum sunt respectate restricțiile anti-Covid impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. În urma controalelor, poliția a înregistrat trei cazuri de nerespectare a normelor legale.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, echipele de polițiști s-au deplasat în sectoarele municipiului Chișinău, cât și în raioanele din zonele Nord, Centru și Sud, unde, în intervalul de timp 22.00 - 02.30, au efectuat activități de monitorizare privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției Covid.

La nivel național, a fost verificată activitatea a peste 85 de unități de alimentație publică, precum și zone de agrement, privind modul cum sunt respectate restricțiile impuse de CNESP, fiind înregistrate doar trei cazuri de nerespectare a normelor legale.

Poliția a mai constatat că sunt situații în care sănătatea publică este pusă în pericol, prin nerespectarea de către administratorii localurilor, a normelor antiepidemice.

Un local din centru capitalei, care activa după ora 22:00, cu ușile închise și mimarea sistării activității, a blocat  accesul polițiștilor în interior. După discuții purtate cu proprietarii, accesul a fost deblocat și poliția a depistat în interiorul localului zeci de persoane.

Ca rezultat, activitatea localului a fost sistată. În privința agentului economic a fost inițiată o procedură contravențională conform art. 76 (prim) din Codul contravențional. Ca urmare a verificării, a fost constatat că toți clienții localului, dețineau certificate de vaccinare.

O altă încălcare a fost constatată în mun. Cahul, unde patronul unei cafenele a încălcat normele CNESP. Poliția a constatat că angajatul deservea clienții cafenelei fără mască de protecție. Totodată în local se aflau persoane care nu dețineau certificate de vaccinare sau rezultate ale unor teste Covid negative.

Noutăţile partenerilor

comentarii: