image
Sursa foto: Tribuna

Protest cu tizic în fața Parlamentului; Zeci de susținători ai Congresul Civic a lui Tkaciuk au protestat față de scumpiri

Zeci de susținători ai Congresului Civic, în frunte cu foștii comuniști Mark Tkaciuk și Iurie Muntean au protestat azi împotriva scumpirilor la gaze și căldură în fața clădirilor Parlamentului și Guvernului.

Deși suntem în toiul celui de-al cincilea val de pandemie, mulți protestatari s-au prezentat fără măști și fără a respecta distanța socială

Aceștia au scandat „Stop energomor” și au criticat PAS că deși au promis „vremuri bune”, pensionarii s-au pomenit în situații extrem de dificile din cauza majorării prețurilor la tarife.

Protestatarii au venit cu saci cu tizic pe care l-au lăsat în semn de protest în fața clădirii Parlamentului.

„Moldova dintr-o țară europeană s-a transformat într-o rezervație medievală. Acesta-i viitorul creat de PAS timp de șapte luni”, a spus Iurie Muntean.

Amintim că ANRE a aprobat la 28 ianuarie majorările de preț pentru energia electrică și pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica”. Astfel, tariful pentru energia electrică a crescut până la 3,35 lei/kWh, fără TVA, iar tariful pentru energia termică livrată a fost majorat până la 2.169 lei/Gcal.

Totodată, ANRE a aprobat majorarea tarifului la gazele naturale care se va aplica retroactiv de la 1 ianuarie, acesta fiind de 15 lei și 18 bani, pentru un metru cub de gaze naturale. În același timp Guvernul a anunțat noi măsuri de compensare astfel încât prețul pentru primii 150 de metri cubi de gaze rămâne neschimbat pentru consumatorii casnici. Totodată Guvernul a anunțat compensarea cheltuielilor pentru consumul primilor 500 de metri cub de gaze de către agenții economici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: