A vrut să-și ajute vecinul, dar s-a ales cu un dosar penal. Un tânăr, prins la frontieră cu o carte de identitate falsă

A vrut să ajute un vecin, însă acum riscă să fie cercetat penal pentru deținerea actelor oficiale false. Un conațional a fost depistat la trecerea frontierei de stat cu o carte de identitate românească care nu-i aparținea, dar și care s-a dovedit a fi falsificată.

Foto: border.gov.md

Ieri, 3 februarie 2022, în punctul de trecere a frontierei Costești, din fluxul de pasageri ai rutei regulate „Republica Moldova-Belgia” polițiștii de frontieră au supus verificării adiționale un tânăr din satul Prepelița, raionul Sângerei. Deși toate actele personale erau în regulă, acesta deținea și o carte de identitate, care ar fi emisă de către autoritățile române pe numele unei persoane străine.

În timpul cercetării acesteia cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au stabilit că actul nu este unul original și conține indici de falsificare.

La audieri, călătorul de 28 de ani a declarat că documentul nu-i aparține, el doar și-a luat angajamentul să transmită acest act unui sătean, stabilit în Belgia. „Nu cunosc în ce circumstanțe a fost obținută cartea de identitate, doar ceea ce pot să vă spun că vecinul, știind că plec în Belgia, m-a rugat să iau documentul și când ajung la destinație să-l transmit.” Totodată, tânărul a precizat că va conlucra cu Poliția de Frontieră în elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate.

Cercetările pe caz continuă.


Pub