Cantaragiu, după ce a fost acuzată că și-a dat afară comunicatoarea: A fost demisă pentru că a vorbit brutal cu presa, un lucru inadmisibil

 Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a venit cu o reacție la acuzațiile aduse de către fosta purtătoare de cuvânt a ministerului, Olimpia Prodan, precum că a forțat-o să se concedieze pentru „a-și redresa imaginea șifonată în PAS”. Cantaragiu a declarat pentru UNIMEDIA că a „mustrat-o pentru o atitudine și comunicare brutală cu presă”. 

Foto: UNIMEDIA

Ea a fost comunicator în cadrul Ministerului și și-a dat demisia după în baza faptului că am mustrat-o pentru o atitudine și comunicare brutală cu presă, pe care a avut-o cu o zi anterior. Acest lucru este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca un comunicator să comunice deficient cu presa. Asta nu face bine nici instituției și nici domeniului”, a declarat Iuliana Cantaragiu pentru UNIMEDIA.

Fosta purtătoare de cuvânt a Ministerului Mediului, Olimpia Prodan, o acuză pe ministra Iuliana Cantaragiu că forțat-o să plece din funcție pentru „a-și redresa imaginea șifonată în PAS”. Olimpia Prodan suține că i s-a ordonat să plece, după situația cu Uzina de la Rîbnița.

Promo-Lex a criticat solicitarea Guvernului de a relua importul de fier vechi la uzina din Rîbnița și a declarat că „regretă declarația prim-Ministrei Natalia Gavrilița privind presupusul interes al Republicii Moldova în reluarea importului de fier vechi pentru uzina metalurgică din Râbnița în condițiile evitării abordării problemelor și a cazurilor grave de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană”.

La rândul său Natalia Gavrilița susține că „Guvernul nu acționează pentru protejarea drepturilor omului pe teritoriul controlat de autoritățile de la Tiraspol nu corespunde adevărului. Subiectul se află în permanență pe agenda Cabinetului de miniștri și, în special, a Biroului politici de reintegrare”.

Șefa statului, Maia Sandu, spune că includerea Republicii Moldova pe o listă neagră din cauza activității unei întreprinderi din stânga Nistrului „nu este corectă”. „Problema cu această uzină trebuie rezolvată, dar nu incluzând țara în lista neagră a Uniunii Europene”, a spus Sandu.

Ministerul Mediului a venit cu explicații, acum o săptămână, referitor la solicitarea de a relua importul de fier vechi la uzina din Rîbnița. Instituția a emis o notă prin care relatează despre „regimul de export a deșeurilor din Uniunea Europeană în Republica Moldova și acțiunile în relația instituției cu autoritățile europene”.


Pub