(video) Tauber, după ce trei ex-deputați au fost puși în arest: „Justiția din RM este uzurpată de PAS”

Deputata Partidului Șor Marina Tauber a comentat decizia magistraților de a-i plasa în arest preventiv pe foștii parlamentari Antalie Zagorodnîi, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov, învinuiți de îmbogățire ilicită. „Din păcate, justiția din Republica Moldova este uzurpată de PAS. Sunt decizii politice, deținem informații, când vom avea dovezi, vom ieși cu mai multe comentarii”, a declarat Tauber.

Foto: captura ecran

„Nu cred că este o decizie corectă, credem că colegii noștri nu sunt vinovați și nu trebuie să stea în izolator 20 sau 30 de zile. Continuăm să credem că sunt decizii politice, deținem informații, dar când vom avea dovezi, vom ieși cu mai multe comentarii”, a declarat Marina Tauber.

Deputata susține că formațiunea din care face parte ar fi „devenit ținta uzurpatorilor: „Din păcate, justiția din RM este uzurpată de PAS. Am văzut așa decizii deja, când sunt presate partide sau conducerea partidelor din opoziție. Suntem martori oculari că de când crește ratingul nostru și de când sunt anunțate scumpiri în toată ziua, singura țintă este ȘOR. Nu vă dați seama nimeni ce simt familiile celor care sunt în izolator. Eu sunt sigură că oamenii nu sunt vinovați. Justiția noastră este în mâinile uzurpatorilor”.


Judecătoriii au admis astăzi demersul procurorilor privind aplicarea măsurii preventive de arest pentru foștii parlamentari Antalie Zagorodnîi, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov, învinuiți de îmbogățire ilicită. Astfel, primii doi au primit câte 30 de zile de arest preventiv, iar Ivanov - 20 de zile.

Fostul deputat Sergiu Sîrbu, reținut în dosarul celor 13 foști deputați, bănuiți de îmbogățire ilicită, pledează nevinovat și a declarat, după ce a fost adus în fața judecătorilor, că va colabora cu ancheta, pentru a-și demonstra nevinovăția.

Și ex-deputatul Artur Reșetnicov a fost adus astăzi în fața judecătorilor. Acesta susține că nu are nicio vină, însă are un regret. „Am votat pentru doamna Maia Sandu și am adus la putere un monstru, care distruge statul”, a spus fostul deputat, înconjurat de mascați.

Procurorii anticorupție au ridicat mai multe bunuri în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri la domiciliile persoanelor vizate, în automobilele acestora, precum și la sediile deținute de rude ale celor 5 ex-deputați. Printre bunurile ridicate se numără calculatoare, telefoane mobile, documente, înscrisuri de ciornă și alte probe, care urmează a fi examinate pentru a stabili relevanța pentru investigațiile efectuate pe aceste cazuri.

Miercuri dimineața, patru ex-deputați au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor. Ar fi vorba despre Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnîi.

Pe parcursul zilei, a fost reținut și ex-deputatul Sergiu Sîrbu în dosarul celor 13 foști deputați, bănuiți de îmbogățire ilicită.


Pub