Scântei între Chicu și Perciun pe Facebook: „- Ați lucrat în Guvernul lui Plahotniuc! -Puneți mâna pe carte, tineri analfabeți, lăsați tetrisul”

O nouă dispută pe Facebook între fostul prim-ministru, Ion Chicu, și deputatul PAS, Dan Perciun pe domeniul economic. Liderul PDCM spune că ieri Consiliul de Administrare al Băncii Central Europene a decis să mențină la cota zero rata de bază pentru credite „având ca obiectiv menținerea accesului economiei și cetățenilor europeni la surse creditare ieftine”. „Ce se întâmplă la noi, de când trădătorii de neam și țară puși de străini să ne omoare economia au venit la putere? Au ridicat recent rata de bază tocmai la 8,5%. De ce? Chipurile, ca să se lupte cu inflația. Europenii (de unde vine inflația în înțelesul lui Sandu și Gaibu) au lăsat creditele la zero, ai noștri - au ridicat tocmai la 8,5% (în august era încă 3,65%)”, afirmă Chicu, care a enumerat și „consecințele trădării de țară”. Comentariu l-a revoltat pe Dan Perciun, care a venit cu replică în apărarea colegilor. „Probabil pe timpul când lucrați în guvernul lui Plahotniuc Banca Națională nu era independentă ca și 90% din țară de altfel și i se dădeau indicații de la guvern. Acum fostul dumneavoastră coleg ia decizii de sine stătător. Rata de bază - BNM-ul o ridică nu Guvernul asta sigur știți”, i-a răspuns Perciun.

Foto: UNIMEDIA

Dan Perciun , eu pe Plahotniuc ca Maia Sandu nu l-am votat. Erați copil atunci, nu știți. Eu n-am fost ca Maia Sandu și ceilalți PLDM-iști din PAS, în guvernul lui Filat-Plahotniuc, când furați sistemul bancar și aeroportul.

BNM independentă? De cine, de voi? Dar voi sunteți independenți, Dom. Perciun? Verstehen sie mich?

Acum, la subiect, aveți ceva de argumentat? Dvs. știți ce e aia rată de bază? Scrieți aici în câteva fraze ce-ați înțeles din postare, vă rog... Rușine de analfabetismul vostru obraznic, Dom. Perciun. Puneți mâna pe carte, tineri analfabeți - lăsați tetrisul”, a spus, la rândul său, Chicu.



Pub