Ilan Șor, după plasarea în arest a colegilor săi: Așa fac lașii și mișeii, când nu te pot înfrânge în luptă dreaptă, lovesc în oamenii apropiați

„Maia Sandu aplică tactica lașului și a mișelului, care, atunci când nu te poate înfrânge în luptă dreaptă, lovește în oamenii apropiați”. Așa a comentat liderul Partidului Șor, Ilan Șor, decizia Judecătoriei Chișinău de a-i plasa în arest pe colegii săi de partid, foștii deputați Violeta Ivanov, Sergiu Sîrbu și Vladimir Vitiuc. Într-o postare pe Facebook, politicianul se arată convins că în spatele acestor acțiuni stau interese pur politice.

Foto: partidulsor.md

„Înțeleg foarte bine ce se întâmplă și, cel mai important, de ce colegii și prietenii mei sunt supuși astăzi la suferință și umilință. Răspunsul e simplu și clar pentru toată lumea – eu și echipa mea reprezentăm astăzi singura opoziție reală pentru PAS, iar prin aceste acțiuni disperate, gruparea de diletanți de la putere încearcă să ne intimideze și să deturneze atenția de la dezastrul în care a adus țara”, a scris Ilan Șor.

Totuși, spune el, asta nu-l va determina să renunțe la luptă.

„O vorbă veche și înțeleaptă spune că ceea ce nu te omoară de face mai puternic. Iar pe noi asta nu ne va omorî, fiți siguri. Dimpotrivă, ne va motiva și mai mult să înfruntăm acest regim despotic și laș, astfel încât să le redăm oamenilor șansa de a trăi într-o țară normală, în care să se simtă respectați și în siguranță”, a adăugat Ilan Șor.

În același timp, el și-a exprimat speranța că, atât în Procuratură, cât și în sistemul judecătoresc au mai rămas oameni de onoare, „care vor evita să ia parte la acest joc politic murdar și vor asculta de lege și bun-simț, nu de ordinele criminale ale acestei puteri provizorii”. De asemenea, el le-a transmis un mesaj celor de la putere:

„Acestor ticăloși, care au ajuns la putere prin minciună și au adus lumea la sărăcie și deznădejde, vreau să le spun un singur lucru: veți răspunde, punct cu punct, pentru toate abuzurile și nedreptățile pe care le faceți! Fiecare în parte, cu vârf și îndesat! Voi avea grijă personal ca asta să se întâmple, aveți cuvântul meu. Și știți că eu nu arunc niciodată vorbe-n vânt. Să nu credeți că Maia Sandu vă va salva. În primul rând, pentru că ea e născută din minciună și trădare și nu dă doi bani pe voi, în al doilea rând, ea va avea treburi mai importante de făcut – să se salveze pe ea, de mânia poporului, în primă instanță. Aceste vremuri vor veni cu mult mai repede decât vă imaginați!”, menționează liderul Partidului Șor, în postarea sa.

Judecătoriii au admis ieri demersul procurorilor privind aplicarea măsurii preventive de arest pentru foștii parlamentari Antalie Zagorodnîi, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov, învinuiți de îmbogățire ilicită. Astfel, primii doi au primit câte 30 de zile de arest preventiv, iar Ivanov - 20 de zile.


Pub