Polițiștii care au agresat doi tineri la Soroca riscă dosar penal. Ce spune IGP, acuzat că ar fi mușamalizat cazul

Poliția Republicii Moldova neagă că a tăinuit cazul privind angajații care ar fi bătut doi tineri tineri la Soroca. „Informăm că din data de 31 ianuarie, imediat după producerea incidentului, subofițerii vizați în anchetă au fost înlăturați de la exercitarea atribuțiilor de serviciu”, arată comunicatul emis de oamenii legii.

Foto: Captură video/ Ungureanu

Polițiștii care ar fi agresat doi tineri la Soroca riscă dosar penal. 

IGP neagă acuzațiile că ar fi încercat să mușumalizeze cazul.

„La 31 ianuarie, șeful IP Soroca a dispus pornirea anchetei de serviciu față de angajații vizați, privind acțiunile presupus ilegale ale acestora, iar la 1 februarie, în baza declarațiilor presupuselor victime, au fost constatate circumstanțele și acumulate probele necesare pentru pornirea unui proces penal. În termen de 24 ore, materialele acumulate au fost expediate conform competenței la procuratura municipiului Soroca. Concomitent, un comunicat special semnat de șeful IP Soroca, a fost expediat în adresa șefului IGP, ce a servit temei pentru dispunerea de către șeful IGP a unei investigații ample de către Direcția Inspectare Efectiv a IGP (DIE)”, comunică IGP.

Referitor la cazul în sine, Poliția spune că două persoane au apelat la 112 spunând că au fost agresate.

„Ajunși la fața locului, polițiștii grupului au stabilit că bărbații au avut un conflict într-o stație PECO din orașul Soroca. În timpul discuției, victimele au solicitat polițiștilor să-i ducă acasă cu automobilul de serviciu. Polițiștii i-au transportat pe bărbați la Inspectoratul de poliție Soroca pentru documentarea cazului. Ajunși la inspectorat, între polițiștii grupului de reacționare operativă și cetățenii vizați s-a iscat un conflict”, arată comunicatul emis.

Potrivit poliției, „în acel moment unul dintre bărbați a apelat la numărul 112, unde a comunicat că ar fi fost agresat de polițiști. Ambele cazuri au fost înregistrate în Inspectoratul de poliție Soroca. Dacă va fi demonstrată vinovăția, angajații IP Soroca riscă consecințele prevăzute de legislația penală”.



Pub