Plîngău: Scoaterea lui Recean la lumină va dezamăgi foarte multă lume. Îi sugerez doamnei Sandu să-și schimbe consilierii

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, susține că numirea lui Dorin Recean în funcția de consilier prezidențial pe securitate națională și secretar al CSS este o decizie „care va dezamăgi foarte multă lume”. „Eu nu știu cine sunt consilierii doamnei Sandu pe domeniul respectiv, dar îi sugerez să-i schimbe”, spune Plîngău.

Foto: tribuna.md

„Scoaterea lui Dorin Recean la lumină este o decize total neinspirată, care va dezamăgi foarte multă lume. Înregistrările șocante din perioada conflictului dintre Plahotniuc și Filat a scos la suprafață toată mizeria ascunsă după fotografii calitative și discursuri patriotice. Atunci, o lume întreagă a văzut cum se dă mită pentru a fi procurați chiloți și cum agenții economici pot fi „trăsniți cu capul de asfalt”, iar altora să li se facă „raslablenie”.

Acum mai primiți o noutate! Trei săptămâni în urmă, Alexandr Stoianoglo a fost acasă la Dorin Recean. La o beție, Stoianoglo știind afinitatea lui Recean cu PAS, acolo mai fiind o persoană importantă, l-a întrebat dacă să-și depună demisia. Recean i-a sugerat lui Stoianoglo să nu-și depună demisia. În acest context, rog presa, pentru că deja nu mai ține de viața personală a oamenilor, atâta timp cât sunt persoane publice, unii chiar cu funcții înalte în stat și nu mă refer doar la Procurorul General suspendat să investigheze cazul.

Eu nu știu cine sunt consilierii doamnei Sandu pe domeniul respectiv, dar îi sugerez să-i schimbe. Să mai facă ordine la SIS și să-l întrebe pe Recean ce a mai discutat cu Stoianoglo și cum dumnealui vrea să ne asigure securitate având atâtea pete în trecut. Eu sper că toată operațiunea asta nu-i cu scopul de a-l promova șef la MAI în contextul multiplelor greșeli și acțiuni dubioase pe care le face Revenco și prietenul ei - Podarilov.

În contextul acestei numiri, îmi pare foarte rău pentru securitatea noastră națională. Îmi pare rău și în contextul permanentelor cedări sau lobby în interesul mafiei separatiste.

Mulți au aplaudat ca și mine reținerea celor 13 foști deputați comuniști și stăm cu speranța că nu vor fi eliberați prin primăvară. Au fost și cei care mirați se întrebau unde-s transfugii din PLDM care s-au vândut mai scump decât foștii comuniști. Pe unii îi vom găsim la Parlament, pe alții îi vedem tot mai implicați în alte chestii.

Cu așa viteză, cu eforturile lui Spînu și Recean, a prietenului lor Filat, curând, domnul Grosu se va pomeni că nu mai controlează propriul partid”, a declarat Dinu Plîngău.

Și liderul formațiunii Partidul Schimbării, Ștefan Gligor, a criticat numirea lui Recean pe care o consideră „o greșeală și va costa scump președinta, care personal și-a asumat acest risc de imagine și nu doar”.

„Reputația și activitatea lui Recean din trecut, ca ministru și membru fidel al echipei lui Filat, va lovi direct în încrederea oamenilor în presedinte, ca lider politic si în președinție ca instituție. In Moldova sunt suficienți oameni bine informați despre activitatea și expunerile ex-ministrului Recean. Guvernarea comite zilnic greșeli, care puteau fi ușor evitate și acest proces devine cronic. Consecințele vor fi grave pentru PAS și pentru țară. Regretăm această numire”, a comentat Gligor.

Se apropie primăvară și culoarea verde prinde tot mai mult contur în Moldova pe fundalul galben”. Astfel a comentat fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, numirea lui Recean.

Dorin Recean a fost numit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Șefa statului, Maia Sandu, a semnat ieri decretul de numire.

Recean este fostul ministru de Interne în perioada 2012-2014, când guvernul era condus de Vlad Filat.


Pub