Cu ușile închise și plin de vizitatori. Cum a fost deconspirat un local din capitală care „a uitat” despre restricțiile din Sănătate

Polițiștii au continuat raziile de monitorizare a respectării restricțiilor CNESP în localurile din capitală și în seara zilei de ieri. Unul dintre locurile vizitate de polițiști deși era cu ușile închise a rămas să lucreze după 22:00.

Foto: Poliția Republicii Moldova

„Constatăm că mai sunt situații în care sănătatea publică este pusă în pericol, prin nerespectarea de către administratorii localurilor, a normelor anti-Covid. Un local din centrul capitalei care activa după ora 22:00, cu ușile închise a blocat accesul polițiștilor în interior. După discuții purtate cu proprietarii, accesul a fost deblocat, iar în interior se aflau zeci de persoane. În urma celor constatate, activitatea localului a fost sistată. În privința agentului economic au fost inițiată o procedură contravențională conform art. 76 (prim) din Codul contravențional. Ca urmare a verificării, a fost constatat că toți clienții localului, dețineau certificate de vaccinare”, relatează oamenii legii.

O altă încălcare a fost constatată în municipiul Cahul.

Potrivit poliției, „barmanul deservea clienții cafenelei fără mască de protecție, precum și aflarea în local a persoanelor în lipsa certificatelor de vaccinare sau a testelor negative la infecția Covid-19”.

Echipele de poliție s-au deplasat în sectoarele municipiului Chișinău cât și în raioanele din zonele Nord, Centru și Sud ale țării unde în intervalul de timp 22.00 - 02.30 au efectuat activități de monitorizare privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției Covid-19.

A fost verificată activitatea a peste 85 de unități de alimentație publică, precum și zone de agrement, privind modul cum sunt respectate restricțiile impuse de CNESP, fiind înregistrate doar trei cazuri de nerespectare a normelor legale.


Pub