Au susținut cu brio examenul pentru salvarea vieților omenești: 13 angajați IGSU din nordul țării au devenit paramedici SMURD

Treisprezece angajații IGSU din nordul țării au devenit paramedici SMURD după ce au susținut un examen de capacitate în urma absolvirii cursului de prim ajutor calificat care a durat 30 de zile.

Foto: dse.md

Salvatorii din cadrul Direcției regionale căutare salvare nr.2 din municipiul Bălți au obținut deprinderi specializate în domeniul primului ajutor, misiuni de descarcerare și deblocare.

Angajații IGSU vor participa în intervenții și vor salva oameni aplicând manevre de resuscitare, totodată vor merge în misiuni de descarcerare în urma accidentelor de circulație, dar și vor intra în zone de risc, precum incendii, dărâmături în urma prăbușirii construcțiilor, sau deblocări.

Noii specialiști au fost testați de medici din domeniu, iar la final au primit certificate de calificare. Potrivit IGSU, Serviciul Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare acordă asistență calificată cetățenilor Republicii Moldova din anul 2014, iar salvatorii formați în domeniu efectuează și misiuni transfrontaliere de ajutorare a ceteților țării noastre care se află în dificultate și peste hotarele țării.


Pub