Alaiba, după criticile privind numirea lui Recean consilier prezidențial: „Este o știre proastă pentru oligarhii fugari și pentru schemele lor de pe loc”

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a venit cu mai multe precizări, după criticile apărute în spațiul public, privind numirea lui Dorin Recean în funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. „Eu cred că numirea lui Dorin Recean este o știre proastă pentru oligarhii fugari și pentru schemele lor de pe loc, care mai mocnesc, să o recunoaștem. Nu toți veți fi de acord cu mine acum, dar sper timpul să arate că am avut dreptate”, a scris Alaiba într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA
„Știu că nu mă trage nimeni de limbă și știu că această postare o să invite multe, multe (multe!) reacții negative, însă eu, ca totdeauna, o să vă spun ceea ce cred, chiar dacă nu vă place la toți:

Dacă, timp de zece ani, unicul lucru factual pentru care ești criticat este o exprimare nereușită („a da cu capul de asfalt”) dintr-o conversație privată, interceptată, probabil, ilegal, atunci eu sunt ok cu asta.

De atacat dur cu insinuări nefondate se poate pe oricine și uneori o minciună promovată masiv ajunge să te definească în fața publicului. Și eu simt asta pe pielea mea ani la rând. Timp de ultimii șapte ani, fără absolut nici un fundament, m-au făcut și drogat, și paranoic, și hoț de BEM, și implicat în furtul miliardului, și șef al unei imaginare ferme de trolli, și, mai nou, promotor al pariurilor ilegale, și multe altele, că nici nu mi le mai amintesc.

Eu cred că numirea lui Dorin Recean este o știre proastă pentru oligarhii fugari și pentru schemele lor de pe loc, care mai mocnesc, să o recunoaștem. Nu toți veți fi de acord cu mine acum, dar sper timpul să arate că am avut dreptate.

Și îmi cer scuze în avans dacă vreodată o să apară vreo înregistrare audio cu mine dintr-o conversație privată. Pentru că înjur de mama focului în conversații private. Și nici nu intenționez să-mi schimb acest comportament. Așa îmi exteriorizez emoțiile negative și nu țin în mine nervii. Însă nu-mi permit să o fac în public, de dragul decenței și din respect pentru cei care nu aprobă un asemenea comportament.

Multiple cercetări științifice sugerează că înjuratul e benefic pentru sănătatea mentală”, a scris deputatul PAS Dumitru Alaiba, pe pagina sa de Facebook.


Dorin Recean a fost numit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Șefa statului, Maia Sandu, a semnat ieri decretul de numire. Recean a fost ministru de Interne în perioada 2012-2014, când guvernul era condus de Vlad Filat.

Numirea acestuia în funcția de consilier prezidențial a provocat mai multe critici. Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, susține că decizia respectivă „va dezamăgi foarte multă lume”. „Eu nu știu cine sunt consilierii doamnei Sandu pe domeniul respectiv, dar îi sugerez să-i schimbe”, a menționat Plîngău.

Și fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, a criticat numirea lui Dorin Recean„Se apropie primăvara și culoarea verde prinde tot mai mult contur în Moldova pe fundalul galben. Țara face încă un PAS înapoi spre PLDM marca 2013-2014. Al vostru... Dorin Recean devine secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Toți dușmanii Moldovei vor fi trăsniți cu capul de asfalt. Vine un specialist, care cunoaște cum și cui trebuie de dat indicațiile la telefon. Se bucură toți FILATeliști din țară. Vin vremuri bune și расслабление totală pentru ei”, a scris Slusari, pe Facebook.


Pub