(foto) Jocurile Olimpice de iarnă 2022: ce rezultat a înregistrat sportiva Doina Descalui la proba sportivă luge (sanie)

Descalui Doina,
Foto: Olympic.md

Azi, 5 februarie, la Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing a debutat sportiva din Moldova Doina Descalui. Sportiva noastră ocupat locurile 16 și 17 la primele două încercări la proba sanie.

După prima încercare, Doina a participat în trei manșe, dintre care doar în două a ajuns la finiș. Cel mai bun rezultat al ei fost 1.02.840, iar a întregii încercări 59.352, timp obținut de sportiva din Rusia Ekaterina Katinkova.

După a doua încercare, Doina a participat în patru manșe, dintre care în trei a ajuns la finiș. Cel mai bun rezultat al ei fost 1.04.533, iar a întregii încercări 59.503, timp obținut de sportiva din SUA Ashley Farquharson.

Regulament

La start, sportivul/sportiva stă în poziția așezat și se împinge câțiva metri pentru a obține viteza necesară coborârii cu ajutorul unor mănuși speciale pentru contactul cu gheața. Mânușile au atașate în vârf niște gheare, care îl ajută pe sportiv la împingerea în gheață.

În timpul cursei, sportivul stă culcat pe spate, cu picioarele înainte.

În urma desfășurării a două sau patru manșe, prin cumularea timpilor, se stabilește clasamentului final.

Sosirea la final fără mănuși sau fără orice altă componentă a echipamentului, în afară de vizor, duce la descalificarea concurentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente