Transportatorii spun că sunt amenințați cu pierderea afacerii dacă vor organiza proteste săptămâna viitoare

Transportatorii
Foto: newsmaker.md

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat azi printr-un comunicat de presă că unii primari amenință conducătorii companiilor de transport că dacă vor participa la protest atunci riscă să-și piardă afacerile. „Toate acțiunile represive, inclusiv amenințările sunt dirijate dintr-un singur centru, conținutul amenințărilor este același în fiecare raion”, se precizează în mesaj.

APOTA asigură că greva transportatorilor se va desfășura în limitele legale indiferent de constrângerile și de provocările care au loc.

„La începutul săptămânii viitoare vom solicita organelor de drept inițierea procedurilor legale pentru atragerea la răspundere juridică a funcționarilor implicați în aceste acțiuni ilegale, care au drept scop încălcarea dreptului nostru constituțional la protest, care este organizat pentru apărarea drepturilor și intereselor legitime ale transportatorilor.

De asemenea vom monitoriza eventuala organizare ilegală a procesului de transportare a călătorilor de către ANTA și gările auto, care de fapt probează existența acelor scheme coruptibile ale ANTA preluate de actuala conducere a ministerului, care constituie unul din motivele organizării grevei.

Sperăm că organele Procuraturii și INP se vor sesiza în baza prezentului comunicat și vor începe imediat documentarea acestor ilegalități”, se arată în comunicat.

Vă amintim că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) va protesta în perioada 7-9 februarie, în contextul în care Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nu a reacționat la revendicările transportatorilor privind ajustarea tarifelor.

În replică, Andrei Spînu, a venit cu o reacție, prezentând un screenshot cu un mesaj publicat pe grupul transportatorilor în care se invocă motivul ca „pasagerii să se revolte”.

Un grup mic de transportatori a început să șantajeze o țară întreagă că vor sista cursele de transport. Colegi, mai jos este mesajul celui care îi reprezintă. Scopul e clar: „… să se revolte pasagerii”. E urât. Îndemn toți transportatorii să nu se lase provocați de astfel de comportamente.

Iar celor din acest grup mic de transportatori, le recomand să:
# înceapă să renoveze parcul de autobuze;
# crească nivelul de calitate a serviciilor de transport;
# să elibereze tichete pasagerilor;
# să întrețină autobusele și microbuzele în stare bună pentru a nu supune riscurilor pasagerii;
# să se gândească la oameni în primul rând și la clienții lor;

La final, săptămâna viitoare voi avea o ultimă rundă de consultări cu transportatorii referitor la tarife. După această ședință vom lua decizia finală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente