Nume
Parola
Vizualizări: 3916
Parc public nou, amenajat în mun. Soroca, cu suportul USAID, prin Programul Comunitatea Mea
Soroca, 4 Februarie 2022 — Noul parc va fi amenajat în partea de nord a orașului Soroca și va avea o suprafața de aproximativ 6000 m/p. Amenajarea parcului va începe în această primăvară și va include lucrări de pavare a trotuarelor, montare a sistemului de iluminat public stradal, instalarea băncilor și coșurilor de gunoi, precum și amenajarea spațiilor verzi.

Primarul municipiului, Liliana Pilipețchi spune ca proiectul tehnic a fost dezvoltat pentru a utiliza eficient banii publici și resursele venite din partea donatorilor. ”Cu doar 13,4 dolari SUA pe metru pătrat, vom reuși să construim un parc modern, dotat cu cele necesare de care să se poată bucura toți cei peste 10 mii de cetățeni ai municipiului, dar și turiștii care ne vizitează” a menționat primarul.

Proiectului în valoare de 90 de mii de dolari SUA, dintre care 55 de mii dolari sunt acordați de USAID Moldova, iar restul sunt contribuție locală, a fost selectat de cetățeni, în cadrul sesiunilor pe planificare strategică, realizate cu suportul Programului Comunitatea Mea.

Primăria a lansat licitația pentru realizarea proiectului și speră că lucrările vor începe în cel mai scurt timp, în pofida restricțiilor impuse de pandemie.

Comunitatea Mea este programul principal al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională/USAID în Moldova în domeniul guvernării locale și are scopul de a susține autoritățile publice locale din Moldova în realizarea unei guvernări mai eficiente, mai transparente și mai responsabile față de cetățeni. Implementat de IREX, programul colaborează cu 90 de primării care beneficiază de instruiri și asistență tehnică pentru a putea îmbunătăți serviciile publice, implica activ cetățenii în guvernarea locală și dezvolta comunitățile rurale.
Primăria Municipiului Soroca | USAID Moldova | IREX