Mutarea uriașă a rușilor pe piața financiară internațională. Peste 200 de miliarde de dolari investiți

04 Feb. 2022, 00:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Feb. 2022, 00:31 // Actual //  Lupu Eduard

Deși atenția lumii se concentrează pe situația de criză creată de Moscova prin comasarea de 100.000 de militari în apropierea granițelor cu Ucraina, există vești importante despre Rusia și pe piața financiară.

O companie specializată în tranzacții financiare din Singapore a anunțat că rușii dețin criptomonede în valoare de 214 miliarde de dolari, echivalentul a 12% din valoarea totală globală a acestora.

Peste 17 milioane de ruși, sau aproximativ 12% din populația totală, sunt proprietari de criptomonede, potrivit procesatorului de plăți Coin Market Cap, citat de Bloomberg.
Cifra deținerilor de criptomonede din Rusia depășeșete valoarea de 16,5 trilioane de ruble (214 miliarde de dolari), estimată și de Kremlin și de oficialii guvernamentali, care intenționează să elaboreze un plan de reglementare a criptomonedelor.

Moscova consideră că ar fi mai benefic dacă vor fi stabilite niște reguli precise pentru tranzacționarea criptomonedelor, decât impunerea unor restricții totale în acest sector financiar.

Estimarea a fost realizată în ianuarie 2022, prin analiza adreselor IP (Internet Protocol) ai celor mai mari utilizatori de schimburi de criptomonede din Rusia, precum și în baza altor informații, potrivit unor oficiali care lucrează la propunerile guvernului de la Moscova.

Statisticile oferă o imagine a pieței de criptomonede, care este în creștere, iar Rusia este considerată a treia țară din lume ca volum de minerit de bitcoin, cea mai tranzacționată și valoroasă criptomonedă de pe plan global.

Scurgeri dintr-un document confidențial american: SUA și Rusia un posibil aranjament militar de anvergură
Din cei peste 17 milioane de ruși care dețin criptomonede, 60% dintre investitorii locali sunt persoane cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, în timp ce 500.000 de programatori lucrează în industria IT din Rusia.

”Scena criptomonedelor din Rusia este în creștere și vin din ce în ce mai mulți investitori. Mulți dintre ei sunt tineri, care nu înțeleg mersul pieței”, a spus Stanislav Koritsky, gazda podcast-ului investBRO.

Guvernul și Banca Centrală a Rusiei sunt deocamdată în dezacord cu privire la viitorul criptomonedelor din țară, iar președintele Vladimir Putin a cerut autorităților din domeniu să se gândească la un compromis de reglementare a acestei piețe financiare.

Realitatea Live

07 Mai 2024, 16:57
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
07 Mai 2024, 16:57 // Slider //  Soroceanu Olga

„Inima Nordului”, o asociație din Ocnița, se evidențiază în eforturile sale de a promova dezvoltarea rurală și de a încuraja practici sustenabile de gestionare a resurselor. Datorită proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială”, implementat de către HEKS/EPER Moldova în consorțiu cu HELVETAS Moldova și finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, asociația a desfășurat ateliere de compostare pentru comunitatea locală.

Directoarea executivă a AO „Inima Nordului”, Daniela Bilic, subliniază importanța acestor ateliere: „Prin acest proiect ne propunem să aducem informația despre cum poate fi făcut un compost acasă, cum poate fi utilizat în gospodărie. Avem atâtea resurse și posibilități în jurul nostru, pe care nu le valorificăm.”

Beneficiarii atelierelor, descoperă secretele transformării deșeurilor în îngrășăminte organice valoroase, iar procesul este educativ și practic.

„Am învățat cum să prelucrăm deșeurile și să facem compost pentru a avea flori și recolte mai bogate, fără a cheltui bani pe îngrășăminte”, explică Veronica Siveriuc, una dintre participante.

Printre realizările acestor ateliere este includerea în proces atât a comunității locale, cât și a refugiaților din Ucraina. Împreună, acești participanți descoperă că, prin colaborare și ajutor reciproc, pot contribui la îmbunătățirea mediului și a vieților lor, inclusiv a celei economice.

Numărul mare de participanți, peste 90 la număr, arată că aceste ateliere au un impact semnificativ în comunitatea Ocniței și dincolo de ea.

„Scopul nostru este să unim oamenii din Ucraina și din Moldova, să îi facem să vadă că împreună pot realiza lucruri frumoase”, subliniază un reprezentant al AO „Inima Nordului”.

Astfel, atelierele de compostare nu doar că contribuie la gestionarea eficientă a deșeurilor și la creșterea producției agricole, ci și la consolidarea comunității și la promovarea unei culturi a colaborării și a sustenabilității în regiunea rurală a Ocniței. 

Proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială” se desfășoară în 9 raioane din țară și poate culege deja roadele pe mai multe dimensiuni sociale. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău