Inspecția procurorilor spune că niciun procuror nu s-a aflat în localul ATICO când polițiștii au venit să verifice dacă se respectă regulile antipandemice

club de noapte
Foto: arama.md

Inspecția procurorilor nu a constatat prezența angajaților ai procuraturii în localul supus verificărilor privind respectarea restricțiilor impuse de pandemie pe 30 ianuarie. Inspecția procurorilor, informează că a verificat informațiile cu privire la eventuala participare a unor procurori, în perioada 29-30 ianuarie 2022, la un eveniment de sărbătorire a Zilei profesionale a angajaților procuraturii, desfășurat în incinta unui local din capitală, contrar măsurilor impuse de către Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică.

În procesul de examinare au fost supuse verificărilor lista persoanelor care s-au aflat în incinta localului vizat, ridicate din cadrul dosarului penal, pornit pe faptul privațiunii ilegale de libertate, aflat în gestiunea Procuraturii mun. Chișinău, sediul Ciocana, precum și au fost ridicate și verificate listele și informațiile deținute de Inspectoratul General al Poliției.

Prin urmare, Inspecția procurorilor informează opinia publică că, în rezultatul probelor administrate pe caz, s-a constatat că, printre vizitatorii localului nu au fost identificați angajați ai procuraturii.

Vă amintim că pe 30 ianuarie, polițiștii au verificat locațiile de agrement și cluburile de noapte pe tot teritoriul țării. În urma verificărilor, poliția a fost nevoită să intervină și să elibereze peste 100 de persoane care au fost ținute forțat de către administrația unui club de noapte. Au fost documentați 16 agenți economici, care au activat contrat prevederilor CNESP.

Pe 3 februarie, Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a informat că niciun ofițer al CNA nu s-a aflat în clubul de noapte, unde poliția a eliberat peste 100 de persoane care ar fi fost ținute forțat de administrația clubului timp de mai multe ore.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente