(doc) Fără ore la distanță și teme prin telefon: Elevii din întreaga țară revin în bănci

Ministerul Educației și Cercetării informează că, începând cu 7 februarie 2022, procesul educațional în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal publice și private se va desfășura cu prezență fizică.

Foto: UNIMEDIA

„Organele locale de specialitate în domeniul învățământului și conducătorii instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal publice și private vor întreprinde măsurile necesare pentru a relua procesul educațional cu prezență fizică, cu respectarea normelor în vigoare.

În acest context, menționăm că activitățile educaționale extrașcolare, planificate în perioada 5-6 februarie curent, pot fi organizate în format fizic”, anunță Ministerul Educației.

Având în vedere riscul sporit de răspândire în continuare a infecției provocate de virusul SARS-CoV-2, Ministerul Sănătății atenționează despre necesitatea respectării măsurilor de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii și controlul infecției Covid-19, valabile pe perioada stării de urgență în sănătate.

Edilul capitalei, Ion Ceban, a anunțat astăzi că școlile din Chișinău revin la ore cu prezență fizică. Începând cu data de 7 februarie elevii vor desfășura lecțiile din sălile de clasă.

La data de 20 ianuarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a propus trecerea școlilor online, în contextul în care numărul copiilor infectați cu Covid-19 a crescut.


Pub