(video) Costiuc vs Morari: Judecătorul a retras de pe rol dosarul fostului șef PA împotriva mea
Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc susține că a obținut câștig de cauză în dosarul intentat de fostul șef PA, Viorel Morari prin care a cerut despăgubiri pentru lezarea reputației. Potrivit lui Costiuc, acesta nu s-a prezentat la Judecătoria Centru astăzi, iar magistratul a decis scoaterea de pe rol a cererii depuse.
Foto: Colaj

„Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a bătut în retragere, Viorel Morari a renunțat să vină în instanță să-și apere onoarea și demnitatea lezată. Așa că pentru ziua de azi avem câștig de cauză în dosarul Morari versus Costiuc. Astăzi a avut loc ședința în dosarul civil intentat de Viorel Morari prin care cere despăgubiri pentru lezarea reputației, vă informez că din cauza neprezentarii lui în instanță judecătorul a decis scoaterea de pe rol a cererii lui Morari”, a spus Costiuc.

„Pe 6 decembrie Viorel Morari va fi achitat, iar în așa fel va reveni la Procuratura Anticorupție”. Afirmația a fost făcută de liderul partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, care a menționat că practic până la sfârșitul anului 2021, fostul șef PA se judecă în fiecare zi. „Justiția a stabilit ca în fiecare zi să-i examineze dosarele”, a spus Costiuc, într-un live pe Facebook.

Fostul șef PA, Viorel Morari, ar putea candida la funcția de Procuror General, însă doar după ce își va rezolva problemele cu justiția. Chiar și așa, președinta Comisiei Juridice, Olesea Stamate, crede că „buna lui reputația e oricum șifonată.

Procuratura a încetat raporturile de serviciu cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție. Prin ordinul Procurorului General din 12 august 2021 a fost sistată suspendarea din funcție și, respectiv, încetate raporturile de serviciu cu fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

La cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Viorel Morari a fost suspendat de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din funcția de procuror șef la Procuratura Anticorupție (PA) în luna ianuarie 2020.


Pub