(doc) A fost modificată legea privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale

Film camera chalkboard and roll
Foto: depositphotos.com

Parlamentul a votat, în lectură finală, proiectul de lege privind modificarea și completarea legii privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale.

„Inițiativa legislativă a fost elaborată urmare a constatărilor raportului de evaluare ex-post de impact a acestei legi, care a demonstrat că există un șir de neconcordanțe și carențe între prevederile documentului și dispozițiile altor acte normative”, se arată în proiectul de lege.

Astfel, autorii proiectului propun ca atribuțiile de administrator al schemei de investiții în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale să fie transmise de la Agenția de Investiții către Centrul Național al Cinematografiei. Această instituție este abilitată să implementeze politici de stat în acest domeniu și se află în subordinea Ministerului Culturii.

În cuprinsul acestei legi, sintagma: „Agenția de Investiții” se substituie cu sintagma „Centrul Național al Cinematografiei” la forma gramaticală corespunzătoare; cuvintele „testul cultural și de producție” se substituie cu cuvintele „testul de calificare” la forma gramaticală corespunzătoare; sintagma „Consiliul Coordonator al Audiovizualului” se substituie cu sintagma „Consiliul Audiovizualului”, la forma gramaticală corespunzătoare; sintagma „Schema de investiții” se substituie cu sintagma „Program de investiții” la forma gramaticală corespunzătoare.

O altă modificare propusă este recalificarea „taxei de stat pentru depunere dosarului de beneficiar” în „taxă de examinare a dosarului de beneficiar”, care are scopul de a acoperi cheltuielile aferente examinării dosarelor. Totodată, termenul de examinare a dosarului de beneficiar ar putea fi extins de la zece la 20 de zile.

Sursă foto: depositphotos.com.

Taguri: #Parlament2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente