Conducerea ANRE anunță că tarifele la energia electrică vor fi majorate în două etape. Cât ar putea costa lumina

factură lumină (1)
Foto: diez.md

Tarifele la energia electrică în Moldova pentru consumatorii finali vor fi majorate în două etape. Acest lucru a fost anunțat de directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Veaceslav Untila, menționând că ANRE va examina cererea distribuitorilor privind majorarea tarifului la energia electrică în cadrul ședinței din 15 februarie.

Potrivit calculelor preliminare ale autorității de reglementare în domeniul energiei, tariful pentru consumatorii casnici de la Premier Energy ar putea crește, în prima etapă, de la 1,51 la 1,92 lei pentru 1 kWh, scrie infomarket.md.

În același timp, Veaceslav Untila a spus că următoarea etapă de majorare a tarifului la energia electrică urmează să aibă loc după 1 aprilie, când va fi semnat un nou contract de furnizare a energiei electrice, va fi cunoscut noul preț de achiziție și valoarea abaterilor negative ale companiilor de distribuție a energiei electrice.

Anterior, Premier Energy a propus majorarea tarifului pentru energia electrică furnizată cu 1,85 de la 151 de bani pentru 1 kWh la 278,99 de bani (fără TVA) pentru consumatorii finali ale căror instalații electrice sunt conectate la rețelele de distribuție a energiei electrice de joasă tensiune (0,4 kV).

Ultima ajustare a prețurilor la energia electrică pentru consumatorii finali din Republica Moldova a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2021. Atunci, printr-o decizie a ANRE, prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici de la Premier Energy a fost redus cu 10,1 %, până la 151 de bani pentru 1 kWh, începând cu 1 februarie 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente