‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi prognoze FAO pentru piața de cereale

Noi prognoze FAO pentru piața de cereale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conform prognozelor actualizate ale FAO, producția mondială de cereale în 2021 a fost estimată la 2 793 milioane de tone, o creștere cu 0,8% față de anul anterior.

Producția globală de grâu în 2021 este de așteptat să fie la egalitate cu cea din 2020, în timp ce producția de cereale grosiere este estimată să fie cu 1,3% mai mareiar cea de orez va crește cu 0,7%, potrivit ultimului Rezumat al FAO privind cererea și oferta de cereale, de asemenea publicat astăzi.

Pentru 2022, se așteaptă ca plantațiile globale de grâu să se extindă, susținute în mare parte de condițiile meteorologice favorabile din emisfera nordică, deși costurile ridicate ale inputurilor ar putea descuraja o expansiune mai mare.

Perspectivele pentru porumb sunt bune, prețurile ridicate indicând plantații record în Argentina și Brazilia.

Se estimează ca utilizarea cerealelor la nivel mondial în 2021 – 2022 să crească cu 1,6 la sută, indicând o probabilă scădere a raportului dintre stocurile de cereale și consumul acestora la nivel mondial cu 28,7 la sută, fiind puțin mai mic decât cel din anul precedent, dar indicând  încă un nivel confortabil din punct de vedere istoric.

Cele mai recente prognoze ale FAO pentru comerțul mondial cu cereale în 2021 – 2022 se ridică la 481 de milioane de tone, în creștere cu 0,4% față de anul de comercializare precedent și atingând un nivel record.

‹ adv ›

Acest lucru reflectă așteptările privind o creștere cu 2% a comerțului global cu grâu și o creștere de aproape 4% a volumului de orez comercializat la nivel global, compensând o scădere anticipate, de 1,5 la sută, pentru cerealele grosiere.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›